Sprekers / programma Sprekers / programma

Momenteel zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor het NVRD jaarcongres 2023. Ook deze editie zetten wij weer een mooi programma neer met onder andere een interessante netwerkavond, inspirerende sprekers en een gezellige borrel. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

10 mei
Van der Valk Hotel Heerlen
Terworm 10 in Heerlen

  • 19.00 – 22.00 uur:  Netwerkavond

11 mei
Hoofdkantoor Reinigingsdiensten Rd4
Nijverheidsweg 4A in Heerlen

  • 9.00 – 10.00 uur:  Ontvangst en registratie
  • 10.00 – 16.30 uur:  Congres
  • 16.30 – 17.30 uur:  Netwerkborrel
  • 17.30 – 19.00 uur:  Rondleiding Rd4 (optioneel)
  • 19.00 – 00.00 uur:  Diner + feestavond

 

Dagvoorzitter

Harm Edens

Programmamaker, scenarist, columnist, dagvoorzitter en spreker/beroepsouwehoer; net als zijn karakter is Harm Edens verrassend veelzijdig: geestig, scherp en alert, maar altijd inhoudelijk. Harm is nieuwsgierig geboren en windt nergens doekjes om. Zijn belangrijkste drijfveer: onvervalst contact maken met zijn publiek. Harm Edens is onder andere bekend van Dit Was Het Nieuws, als columnist van Linda, presentator van BNR Duurzaam en ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds.

 

 

 

Voorzitter NVRD

Henry Meijdam

Sinds 15 mei 2020 is Henry Meijdam voorzitter van de Koninklijke NVRD. Met zijn brede interesse op het gebied van de fysieke leefomgeving, natuur en milieu past hij uitstekend in deze bruisende sector. Tijdens zijn loopbaan heeft hij diverse bestuursfuncties binnen provinciale en landelijke overheden en ministeriële commissies vervuld, waaronder die van burgemeester van Zaanstad en directeur van het Interprovinciaal overleg (IPO).

 

 

 

Sprekers

Jaap Korteweg

Jaap, biologisch akkerbouwer en 9e generatie boer, is oprichter en directeur van De Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys. Het grote ideaal? Vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. Zijn ambitie is de grootste slager ter wereld te worden.

 

 

 

Esther Crombag

Esther werd op haar elfde blind. Door haar pragmatische en nuchtere instelling lukt het haar om eerst de Mavo te doorlopen en daarna haar Havo diploma te behalen. Voor de studie rechten aan de Universiteit van Maastricht is ze cum laude geslaagd, terwijl ze in haar laatste studiejaar tevens een opleiding volgde voor sportmasseur. Esther werkt als universitair docent bij universiteit in Maastricht. Naast haar loopbaan ontdekte ze haar voorliefde voor tandem-wielrennen. Ze werd vier keer Nederlands kampioen en in 2006 werd ze vierde bij het wereldkampioenschap op de 1000 meter sprint. Een jaar later miste ze op een haar na de kwalificatie om deel te nemen aan de Paralympics in Beijing. In 2008 werd ze door de Limburgse Vrouwenraad en de lezers van Dagblad De Limburger uitgeroepen tot Limburgse Vrouw van het Jaar.

Diede Vendrig

Diede is binnen Unravel Research dagelijks bezig om in het brein van mensen te kijken. En dat is enorm interessant, want vaak hebben we zelf niet door hoe we worden beïnvloed in het maken van keuzes en het vertonen van gedrag. Dit uitvragen geeft slechts een deel van de waarheid weer, want mensen doen nu eenmaal niet wat ze zeggen, en zeggen niet wat ze doen. Veel van de keuzes die we dagelijks maken, maken we onbewust. Diede neemt ons mee in de wereld van neuromarketing. De inzichten hieruit zetten Diede en haar collega’s veelal in om winkels, reclames, producten, websites en communicatie effectiever te maken. Maar wat kunnen wij hier in onze branche van leren en toepassen?

 

Jan-Paul Rutten

Jan-Paul studeerde geneeskunde, specialiseerde zich tot chirurg, maar verloor het familiebedrijf nooit uit het oog. Nu staat hij aan het roer van bierbrouwer Gulpener en wordt hij geroemd om zijn duurzame beleid. In 2019 mocht hij zich een jaar lang Limburgs Ondernemer van het Jaar noemen. Gulpener opende in 2020 het duurzaamste brouwhuis van Europa, een grote stap in de richting van de fossielvrije brouwer die het in 2030 wil zijn.

 

 

Michel Verheijden

Michel is al 26 jaar improvisatie cabaretier en de helft van cabaret Mier. Samen werden ze twee keer Nederlands Kampioen improviseren en speelden ze al meer dan 3000 voorstellingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ze spelen overal razendsnel op in en zijn daarmee expert in het omgaan met verandering. Naast grappenmaker is Michel daardoor ook serieus geïnteresseerd in de manier waarop ons brein verandering tegenwerkt.